Kulinārijas produkti

1883. gadā Jūlijs Magi (Julius Maggi), šveiciešu uzņēmējs un pavārs, atklāja veidu, kā saglabāt zeltaina gaļas buljona labo aromātu un garšu. Izgudrotājs nosauca produktu par zeltaino "Maggi" kubiņu (Maggi Kub d`Or). Jaunais produkts bija ļoti viegli un ātri pagatavojams un gards - tāpēc tas bija izaicinājums zupām, kas gatavotas no svaigas gaļas.

1886. gadā J. Magi izveidoja savu reklāmas un preses nodaļu un par tās vadītāju iecēla Fransu Vendekindu (Franze Wendekind). Vendekinds bija slavens dramaturgs, kas radīja šo populāro "Maggi" reklāmas tekstu: "Dzeja ir garšviela dzīvei, asprātība - garšviela sarunai, bet MAGGI zupa un garšvielas -- piedevas labam ēdienam."

Produkti kļuva necerēti populāri, un jau 1901. gadā J. Magi atvēra pirmo ražotni ārzemēs, Francijā.

Zeltainā buljona kubiņa izgudrotājs J. Magi turpināja izstrādāt jaunus pulverveida kulinārijas produktus: zupas, mērces, dažādus buljonus, kartupeļu biezeņus un citus gardus un ātri pagatavojamus produktus.

1947. gadā Jūlija Magi uzņēmums tika apvienots ar uzņēmumu Nestlé.

www.maggi.lt